Amstelveen in de greep van projectontwikkelaars

De exploderende onroerendgoedprijzen door de extreem lage rente in Amsterdam breidt zich als een olievlek uit naar Amstelveen. Bovendien is er een schreeuwend tekort aan adequate gezinswoningen. Helaas, houden Schiphol en de provincie de uitbreiding van Amstelveen tegen. Het streven naar winstmaximalisatie door projectontwikkelaars op potentiële woningbouwlocaties leidt tot hoogbouw en te kleine woningen!

Stichting Erfgoed Elsrijk maakt zich grote zorgen door de passieve houding van de gemeente Amstelveen. Kijk, gemeentes mogen niet meegaan in projecten met een negatief exploitatieresultaat. Maar dat is natuurlijk enorm beïnvloedbaar! Ontwikkelaars dienen het ene- naar het andere hoogbouwproject in. Groeit de hoeveelheid bouwprojecten de gemeente boven het hoofd? Is er wel voldoende capaciteit en expertise om dit te begeleiden?

Wethouders en gemeenteraadsleden zeggen dat er geluisterd wordt, maar Stichting Erfgoed Elsrijk ziet geen acties van de gemeente om eigen beleid en aanpak onder de loep te nemen. Is dit een duidelijk voorbeeld van “ik hoor wat je zegt” politiek?